Se incarca..

 

21 de medalii la Cupa de Primăvară Izvorani

Publicat in Arhiva Aquateam pe 02.04.2014

Înainte de plecările la Baia Mare și Bacău cu juniorii, ne-am oprit pe 28 și 29 martie la Cupa de Primăvară de la Izvorani. Aici am participat cu copiii de 7, 8 și 9 ani, dintre care și 4 debutanți, care au concurat cu copii din București și din țară. Ne-am întâlnit aici și cu prietenul nostru Răzvan Florea, în calitatea lui de antrenor al clubului Atena Sport Club și ne-am bucurat de un concurs bun în ultimele zile de martie. La plecare, am numărat 21 de medalii, dintre care 6 de aur, 8 de argint și 7 de bronz.

 

 

În timp ce în parc copiii se dădeau pe role și cu bicicleta, ai noștri se aliniau cuminți pentru cele 2 reuniuni ale concursului. Nu spunem că a fost cel mai bun concurs al nostru, pentru că știm cu toții că putem mai mult: nu numai antrenorii, ci și copiii știu asta. Dar câteodată nu le poți trece pe toate la rând premiant și cu coroniță. Câteodată, e nevoie să ți-o mai ia câte unul în față ca să te reambiționeze, să îți repună forța competitivă în mișcare. Și cred că asta ni s-a întâmplat și nouă la Izvorani. A fost un concurs bun, dar se putea mult mai bun (sau poate e doar dorința noastră de a fi mereu din ce în ce mai buni).

Copiii au plecat bucuroși de la concurs și pe bună dreptate. Au muncit pentru rezultatele lor. Și nu e ușor să fii copil și, în același timp, să fii un concurent model. La 7, 8 și 9 ani sunt înotători în formare. Și e bine să aibă experiențe de tot felul; dacă ar câștiga pe linie dreaptă, fără nici un obstacol, atunci când s-ar lovi de unul nu știm cum ar reacționa. E bine pentru copiii care sunt campioni în formare să înțeleagă ce e ăla cîștig, dar și înfrângere. Experiențele astea îți întăresc psihicul și construiesc încrederea, atât de sine cât și în antrenori.

 

în antrenamente

în antrenamente

 

Probabil cel mai frumos lucru a fost că această Cupă de Primăvară de la Izvorani a fost un concurs de la care am plecat ca o echipă și mai unită decât am venit. Ca niște coechipieri (aici intră copiii, antrenorii și părinții) care se bucură unii pentru alții, care se înțeleg din privire și care știu când celălalt are nevoie de mai multă susținere. Cu fiecare concurs parcă simțim mult mai puternic spiritul ăsta de unitate al echipei noastre și asta ne dă multă încredere, atât nouă cât și copiilor, suntem siguri de asta.
Acum să ne aplaudăm premianții de la Cupa de Primăvară de la Izvorani:
Fete 7 ani
Andrei Iarina: loc 1 la 50m liber; loc 1 la 50m bras; loc 1 la 50m spate
Alemnăriței Alexandra: loc 3 la 50m liber; loc 3 la 50m bras; loc 2 la 50m spate

Fete 8 ani
Aslam Andra: loc 3 la 50m liber; loc 3 la 50m bras; loc 3 la 50m spate; loc 2 la 50m fluture
Chiriță Clara: loc 1 la 50m bras

Ștafetă fete 8 ani
Oprea, Răuță, Aslam, Chiriță: loc 2 la 4x50m liber
Vișan, Chiriță, Aslam, Răuță: loc 2 la 4x50m mixt

Ștafetă băieți 8 ani
Tătaru, Istrate, Iaschiu, Scorțea: loc 2 la 4x50m liber
Andrei, Istrate, Scorțea, Iaschiu: loc 3 la 4x50m mixt

Fete 9 ani
Marin Ioana: loc 2 la 50m liber; loc 1 la 50m bras; loc 2 la 50m spate; loc 2 la 50m fluture

Ștafetă fete 9 ani
Solomon, Strungăreanu, Marin, Fudulică: loc 3 la 4x50m mixt

Băieți 9 ani
Pandele Alexandru Edward: loc 1 la 50m fluture

Pumnii strânși și gânduri bune pentru juniorii noștri care se pregătesc de campionatele naționale de la Bacău și Baia Mare!