Se incarca..

 

Aqua Challenge Mamaia 2013: ca-n vacanță!

Publicat in Arhiva Aquateam pe 06.08.2013

Pe 3 august, la 4 dimineața, am pornit spre Constanța, să ajungem în timp pentru Aqua Challenge Mamaia 2013. Ca-n orice vacanță, am plecat dis de dimineață și tot ca-n orice vacanță, ne-am strâns grup mare. La numărătoare, am ieșit 40 în total: părinți, copii, antrenori și prieteni care vin la noi la bazin. Îți imaginezi ce zarvă! Noroc că era atât de dimineață, că mai mult moțăiau copiii decât aveau chef de vorbit.

Până când am ajuns la Mamaia, somnul dispăruse. Ziua a fost cum nu se poate mai frumoasă, iar căldura mare te-mpingea de la spate să intri în apa mării. Puhoi de oameni se strânsese pe plaja de la Cazino, unde s-a ținut Aqua Challenge Mamaia 2013: participanți, susținători, organizatori, salvamari, turiști curioși și doritori de spectacol.

 

 

Sute de concurenți se pregăteau pentru cele 4 probe: 500m, 1500m, 5000m și 7500m, fiecare pe categoria lui de vârstă. Ai noștri se-ncurajau între ei, cei mici încercau să-și facă loc mai în față, să prindă locuri mai bune…era o atmosferă chiar ca de vacanță. Spre încântarea domnișoarelor noastre, am avut până și salvamari, îmbrăcați fix ca-n videoclipul Loredanei.

 

salvamari ca-n videoclip

 

Dar, cum nu venisem acolo doar să stăm la soare, în curând au început starturile. 5, 4, 3, 2, 1 și…zeci de înotători se năpusteau deodată în apă. Alergau care mai de care apoi se aruncau în valuri. Fiecare, în ce stil putea mai bine, încerca să ajungă mai repede înapoi la mal. Unii se mai împiedicau fix înainte de linia de sosire, alții se uitau să vadă dacă mai vine cineva din spate, unii pozau la cameraman. Reporterii încercau să obțină câteva cuvinte de la Răzvan Florea, care a participat în proba de 7 500m la Aqua Challenge Mamaia 2013.

7500 a fost singura proba la cre noi nu am avut înscriși. În rest, am participat și am și câștigat la celelalte probe. Copiii au reușit, cum era de așteptat, cea mai frumoasă figură.

La 500m, categoria 10-13 ani, Rusu Robert a ieșit pe locul I, Drăgoi Andreea pe locul II și Coman Liviu pe locul III.

 

Andreea

 

La 1500m, categoria 14-17 ani, fetele au ieșit pe primele 2 locuri: Stoica Elena, locul I și Gâdea Claudia, locul II. Iar băieții au făcut podium complet: Radu Ionuț – locul I, Simion Vlad pe II și Bonea Sabin pe locul III.

Dar nici cu părinții și antrenorii nu că nu ne este deloc rușine, dar ne mândrim de-a dreptul:

La 500m, categoria 41-50 de ani, tăticii Scorțea Bogdan și Nahed Maurice au reușit locurile I și, respectiv, II.

La 1500m, antrenorul nostru Ormenișan Daniel a ajuns al III-lea la linia de sosire.

Iar la 5000 de metri, Georgescu Radu sau Radu cel Curajos, cum i-a rămas numele după proba asta, a ieșit al 5-lea din apă. Radu, care se antrenează la noi la bazin, s-a încumetat să participe la proba aceasta, unde doar alți 9 s-au mai înscris.

Un rezumat video al întregii competiții

httpv://vimeo.com/71635045

Jos pălăria și sus aplauzele pentru toți participanții noștri! Apa de mare s-a dovedit a fi mult mai nărăvașă decât apa de bazin, dar cheful de înot a fost așa mare…că i-a aruncat direct în top pe concurenții noștri.

 

Tobogane pentru toate gusturile. Ai noștri le-au încercat pe toate:)

 

Și, după așa o reușită, i-am sărbătorit pe toți la o masă copioasă. După care, spre marea bucurie a copiilor, am ajuns la Aqua Magic. Și aici vacanța noastră a continuat până la lăsatul serii, când cu greu am reușit să îi luăm pe copii acasă.