Se incarca..

 

Cum ne-am distrat și-am câștigat. Aqua Challenge 2014

Publicat in Arhiva Aquateam pe 19.08.2014

De pe la jumătatea lui iulie am intrat în vacanță. Poate ești tentat să crezi că dacă ne petrecem tot anul în apă, acum ne vine să ne urcăm pe munți, să stăm departe de bazin. Dar pasiunea-i pasiune și uite așa te trezești că de fapt și vacanța de vară tot în apă ți-o petreci. Pe 19-20 iulie am participat cu copiii de 9-11 ani la selecția “Camelia Potec în căutarea viitorilor campioni”. Iar pe 3 august ne-am strâns o gașcă nici prea mare, nici prea mică și am participat la distracția verii, Aqua Challenge 2014 în Mamaia.

 

 

La Aqua Challenge am avut parte de o adevărată provocare, întruchipată chiar de cea care trebuia să ne fie prieten bun: apa. Marea a fost cam agitată, valurile și curenții ne-au speriat puțin inițial; chiar și traseul a fost modificat din cauza aceasta. Noroc că organizarea a fost excelentă și oamenii de acolo s-au ocupat de toate, în așa fel încât grija noastră a fost doar să înotăm cât mai bine.

 

 

Nu numai participanții au venit în număr mare, dar și spectatorii au fost pe măsură. Mulți, și dornici să suțină grupul temerarilor înotători, cei care au rămas pe plajă și în tribune au reușit să umple atmosferă de voie-bună.

 

 

Probabil tocmai pentru că ne-am simțit așa de bine am și câștigat probele la care am participat. Nu numai că le-am câștigat, dar am avut cei mai buni timpi din toate categoriile de vârstă la 500 metri și 1500 metri. De data aceasta, chiar s-a aplicat regula nescrisă cum că atunci când intri relaxat într-o competiție, cu încredere și chef de distracție, chiar faci un concurs extraordinar.

 

Campionii de la Aqua Challenge 2014

Proba Super Scurtă 500m Feminin 10-14 ani:

Gâdea Ioana, locul 1

Rusu Roberta, locul 2

Niță Andreea, locul 3

 

 

 

 

Proba Super Scurta 500m Masculin 10-14 ani:

Ionescu Mihnea, locul 1

Bălăceanu Andrei,locul 2

Popa Andrei Mihai, locul 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Proba Scurtă 1500m Masculin 14-18 ani:

Bonea Sabin, locul 1

Tudose Vlad, locul 2

Popescu Robert, locul 3

 

 

 

 

 

 

Proba Scurtă 1500m Masculin 19-29 ani:

Ormenisan Daniel (antrenor), locul 3

 

 

A fost atât de bine la Aqua Challenge 2014, încât copiii nu s-au dezlipit de apă până după-amiaza; pe ceas, au petrecut 7 ore (de la opt dimineața la trei după-amiază) în apă și în jurul ei. În tot acest timp, s-a văzut cheful de bălăceală și bucuria de vacanță.

În timp ce copiii se distrau la mare, la București un părinte primea un premiu binemeritat: Cupa celui mai suporter părinte. Acest trofeu este simbolic și reprezintă recunoașterea întregului club pentru efortul pe care unul dintre părinții noștri l-a depus pentru strângerea de formulare 2%. Le mulțumim tuturor părinților pentru ajutorul adus, fiecare formular este un pas important pentru noi; dar concursul nostru intern premia pe acel părinte care reușea să strângă cel mai mare număr de formulare 200 și 230. Câștigătoarea este dna Beatrice Radu, mama lui Ionuț (campionul nostru care acum e la o școală în Franța ). Campania 2% pentru performanță s-a desfășurat la sfârșitul lui aprilie și începutul lui mai; toți cei care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Aqua Team își pot regăsi numele scris pe Peretele Suporterilor, un loc special amenajat la bazinul Miramar care le amintește copiilor că munca lor servește drept inspirație pentru mulți și care ne amintește tuturor că ajutorul e lucru greu de cerut, dar de mare preț atunci când este oferit.

 

IMG_1919

 

Și veștile bune continuă: tocmai am fost anunțați că Andreea Nicola este unul dintre copiii selecționați în urma concursului Camelia Potec în căutarea viitorilor campioni, competiție ce a avut loc la Stejarii Country Club în penultimul weekend din luna iulie.

 

Dacă vacanța de vară înseamnă concursuri, relaxare și vești bune, atunci nu ne supărăm dacă mai rămânem puțin în zona aceasta.