Se incarca..

 

Întrebarea de după selecție: “Cine-ajunge în grupa de la 13:00?”

Publicat in Arhiva Aquateam pe 04.09.2013

Grupa de la 13:00 este cea mai bună grupă. Dacă ajungi aici, înseamnă că ai fost nu bun, nu mai bun, ci printre cei mai buni de la selecția de înot pentru copiii de 6-10 ani. Înseamnă că trebuie să te bucuri și, apoi, să te dedici. Pentru că, dacă ai intrat în grupa de la 13:00, înseamnă că ai mare potențial de înotător de top. Și mai înseamnă că antrenorii sunt dispuși să te susțină. Atâta vreme cât tu, dar și părinții, răspundeți cu aceeași încredere și determinare.

Apropo de determinare și de cât de importanți sunt părinții, recomandăm acest articol-interviu cu campionul la înot Michael Phelps.

Grupa de la 13:00 este marea miză a Selecției de înot pentru copiii de 6-10 ani, selecție ce s-a ținut sâmbătă, 31 august, la bazinul Aqua Team de la Miramar. Prima selecție de copii pentru înot de performanță făcută de Aqua Team a fost un succes. Au venit 41 de copii și aproape un număr dublu de părinți. Au venit copii de la cursurile Aqua Team de la Miramar și de la Medicină, dar au venit și copii pe care nu îi cunoșteam.

Ne-am organizat cât de bine am putut pentru o primă selecție. Copiii au fost la bazin la 9 dimineața. Noi, cu mult înainte. Copiii au plecat la 12:00. Noi, cu mult după. A fost o adevărată bucurie pentru noi să îi vedem în număr așa de mare. Și o surpriză extrem de plăcută să vedem ce bine se descurcă.

E nevoie de mult curaj să vii la 6, 7, 8, 9 și 10 ani la o selecție. Să te lași măsurat, să faci sărituri în apă, să înoți, să răspunzi întrebărilor unui psiholog, toate acestea știind că ești evaluat de ochii unor antrenori. Toate acestea știind că ai venit acolo să fii ales printre cei care promit. Și pentru curajul acesta nu putem decât să spunem un mare FELICITĂRI!, din toată inima.

Să vezi toți copiii aliniați pe marginea bazinului, să simți toată emoția aceea sinceră și pură pe care ți-o transmite un copil, e ceva extraordinar. Desigur, emoția a făcut ca selecția la înot să dureze puțin mai mult, pentru că ne-am dat seama că trebuie să vorbim cu copiii, să îi încurajăm, să le arătăm toată încrederea noastră. Și, după aceea, micii înotători ne-au arătat toată pasiunea și abilitatea lor.

Am rămas impresionați de toți și de fiecare în parte. Desigur, unii au fost mai buni decât alții, unii au potențial dar mai au de învățat, alții nu sunt atât de hotărâți. Și fiecare va intra într-o grupă corespunzătoare nivelului lui. Dar asta nu înseamnă că nu pot ieși din grupă și că nu își pot depăși colegii. Dimpotrivă: obiectivul este să devină din ce în ce mai buni, din ce în ce mai ambițioși. Un bun înotător se construiește în timp, prin pasiune și dedicare. Poate cel mai bun exemplu e povestea Rebeccăi Soni, care la 10 ani nu promitea prea mult, dar care a ajuns acum campioană la Jocurile Olimpice din 2013 la înot, stabilind un nou record mondial la 200m bras, fete.

www.youtube.com/watch?v=C3SgkkScQuc

Până la stabilirea celor din grupa de la ora 13:00, mai avem de centralizat date și de purtat discuții: părerile antrenorilor, părerile psihologului care a stat de vorbă atât cu părinții, cât și cu copiii, toate strânse laolaltă ne vor ajuta să ne hotărâm. Rezultatele vor fi trimise pe mail părinților între 9-11 septembrie.

Țineți pumnii strânși și felicitați copiii. Au fost un exemplu de curaj!

Echipa Aqua Team