Se incarca..

 

Ne creștem unii pe alții

Publicat in Arhiva Aquateam pe 11.06.2015

Scopul unei familii este să își crească membrii, mai ales pe cei mai mici dintre ei, cât mai armonios cu putință, în așa fel încât ei să se poate dezvolta într-un echilibru constructiv. Însă noi, la Aqua Team, nu ne propunem să fim o familie. Aici, încercăm să fim o construcție poate un pic mai greu de obținut decât cea a unei familii: ne străduim să fim o echipă în drumul ei către performanță.

 

Nu e ușor pentru nimeni. Nu e ușor să formezi o echipă din copii mici care vin cu răsfățuri și mofturi și frici și încăpățânări. Nu e ușor să unești părinți cu principii și interese diferite. Nu e simplu ca toți aceștia să adere la obiectivele echipei de antrenori, să le urmeze sfaturile și să le susțină demersurile și să accepte cuvintele ne-lăudăroase la adresa propriilor copii. Dar toate acestea sunt etape din construcția unei echipe solide, una care merge pe drumul stabilit.

În plus, oricât de greu ar fi, e minunat. Forța unei echipe, așa cum e cea pe care am văzut-o pe 6 și 7 iunie la Izvorani, formată din 53 de copii Aqua Team de 8 și 9 ani, din părinți și noi, antrenorii lor, este genul de forță care te împinge mereu în față. Forța unei astfel de echipe ne obligă să fim mai buni și ne dă aripi îndrăznețe.

 

 

În weekend-ul cu pricina eram la Campionatul Municipal pentru copiii de 8 & 9 ani de la Izvorani. Și, în timp ce copiii ne intrau și ieșeau din probe, iar grupul de părinți susținători ne dădea încredere prin încurajări, ne-am dat seama că ne aflam într-un moment extrem de frumos din devenirea noastră ca echipă: copiii mergeau nu doar bine, ci chiar spectaculos în probe – am doborât și un record municipal. Și știm că evoluția lor se datorează unui cumul de factori:

Erau motivați în apă și reușeau să își canalizau motivația constructiv – pentru că erau relaxați.

Erau relaxați pentru că erau încrezători în ei.

Erau încrezători în ei pentru că merg bine la antrenamente și se străduiesc să își asculte antrenorii.

Merg bine la antrenamente și ascultă de antrenori pentru că părinții îi educă în acest sens și îi impulsionează să facă asta.

Părinții se străduiesc să îi ajute pe antrenori pentru că împărtășesc aceleași obiective și chiar valori cu antrenorii, când vine vorba de copiii lor-campionii la înot.

Antrenorii depun eforturi în a forma o astfel de echipă pentru că știu că asta este cea mai sănătoasă formulă să crești continuu și să te apropii de performanță.

 

 

A fost un concurs bun, în care am descoperit un lot omogen (mai ales în dorințe) de băieți și fete de 8 și 9 ani – ceea ce îl face și un lot extrem de puternic. Am descoperit un lot la fel de omogen și la fel de puternic de părinți care ne susțin necondiționat.

Și iată-i și pe campionii noștri de la municipalele de la Izvorani:

Campionii în vârstă de 8 ani

Andrei Iarina: loc 1 la 50 m liber – record AMNB cu 00:35:97, loc 1 la 50m bras, loc 1 la 50m spate, loc 2 la 50m fluture

Sibișeanu David Andrei: loc 1 la 50m liber,  loc 2 la 50m bras, loc 1 la 50m spate, loc 2 la 50m fluture

Bulică Ioan: loc 1 la 50m bras

Georgescu Vlad: loc 3 la 50m spate

 

Campionii în vârstă de 9 ani

Aslam Andra: loc 3 la 50m liber, loc 3 la 50m fluture

Chiriță Clara: loc 1 la 50m bras

Dinu Bianca Ștefania Maria: loc 1 la 50m spate

Scorțea Teofil: loc 3 la 50m fluture

 

Campionii în ștafetele pentru înotătorii de 8 ani

Georgescu Vlad, Lupu Matei, Badea Robert, Sibișeanu David: loc 2 la 4x50m liber

Fulea Maria, Savin Martha, Niculae Teodora, Andrei Iarina: loc 2 la 4x50m liber

Georgescu Vlad, Bulică Ioan, Badea Robert, Sibișeanu David: loc 1 la 4x50m mixt

Niculae Teodora, Fulea Maria, Andrei Iarina, Savin Martha: loc 2 la 4x50m mixt

 

Campionii în ștafetele pentru înotătorii de 9 ani

Iaschiu Andrei, Istrate Luca, Tătaru Bogdan, Scorțea Teofil: loc 1 la 4x50m liber

Dinu Bianca, Dumitrescu Alexandra, Chirita Clara, Aslam Andra: loc 1 la 4x50m liber

Tătaru Bogdan, Istrate Luca, Scorțea Teofil, Iaschiu Andrei: loc 1 la 4x50m mixt

Dinu Bianca, Chiriță Clara, Aslam Andra, Dumitrescu Alexandra: loc 1 la 4x50m mixt

Bescheret Anca, Oprea Maria, Rauță Carla, Craiu Ioana: loc 3 la 4x50m mixt

 

 

 

Poate partea care ne răsplătește cel mai mult în drumul ăsta greu pe care l-am ales, cu formarea unei echipe pentru performanță, este creșterea – ne creștem unii pe alții, în așa fel încât ajungem să devenim cea mai bună versiune a noastră. Sau cel puțin să depunem toate eforturile pentru a obține asta. Așa cum ne străduim noi să ne formăm, echipa asta te împinge mereu mai sus, îți dă curaj să mergi spre visul tău.

Mulțumim, echipă. Forța echipa Aqua Team!