Se incarca..

 

4 ZILE, 3 CONCURSURI, ZECI DE MEDALII

Publicat in Competitii inot pe 13.12.2022

Sportivii pregătiți de noi și-au petrecut începutul lunii Decembrie în bazin. Așa cum ne-au obișnuit, cu rezultate foarte bune, o parte din ei au reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumurilor naționale și internaționale, ridicând toată tribuna în picioare în timp ce se auzea imnul României.

Săptămâna trecută, antrenorii și sportivii pregătiți de clubul NAVI s-au împărțit în trei locații, pentru a lua startul la următoarele competiții: juniorii mari au participat la “Rotterdam Qualification Meet” la Rotterdam, copiii de 10-11 ani au participat la Campionatul Național de Poliatlon pentru Copii la Târgu-Mureș și juniorii mici au participat la Campionatul Țărilor Central Europene la Praga.

Primul start a fost dat la Rotterdam, pe 1 Decembrie, acolo unde 7 dintre sportivii antrenați de noi și legitimați la CSA Steaua și CS Dinamo au concurat cu unii dintre cei mai buni înotători ai Europei timp de 4 zile, între 1 și 4 decembrie. Dragoș Ghile și Cristian Lăpădat (legitimați la CS Dinamo), Anastasia Bako, Andra Gorecki, Ștefan Vasilescu, Vlad Stancu și Andrei Enache (legitimați la CSA Steaua) și-au reprezentat țara în bazinul din Olanda. Ei au reușit să realizeze niște curse bune și să își îmbunătățească timpii. Cel care s-a remarcat la Rotterdam a fost Vlad Stancu. Vlad a reușit să termine cursele de 1500m și 800m Liber primul și pe cea de 400m Liber al treilea. Cristian Lăpădat s-a clasat al treilea în clasamentul seniorilor la proba de 200m Mixt.

În cadrul concursului din Olanda s-a înoatat în sistemul seriilor de calificări și finale și nu s-au efectuat festivități de premiere, dar cursele sportivilor au fost o modalitate bună de a vedea progresul lor și ceea ce poate fi îmbunătățit.

O zi mai târziu, s-a dat startul Campionatului Național de Poliatlon pentru Copii 10-11 ani. Competiția s-a desfășurat în noul bazin de la Târgu-Mureș, în perioada 2-4 decembrie și a fost organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

La acest concurs au participat sportivi de la cluburi din toată țara. NAVI a avut la start un număr de 19 sportivi. Fiind un concurs de tip poliatlon, nu s-au efectuat premieri individuale pe fiecare probă, categorie și sex în parte. În funcție de punctele acumulate (locul 1-9 puncte, locul 2-7 puncte, locul 3-6 puncte, etc) de sportivii fiecărei echipe, pe fiecare categorie de vârstă, s-a realizat un clasament general la finalul competiției, până la locul 8.

Astfel, la categoria băieților născuți în anul 2011, Vlad Vieru s-a clasat pe locul 4 și la categoria celor născuți în 2010, Filip Androne s-a clasat pe locul 7. La categoria fetelor născute în 2011, Timeea Vasilescu s-a clasat pe locul 7. În clasamentul general pe cluburi, NAVI a terminat competiția pe locul 4.

Cea de-a treia destinație pentru sportivii formați la NAVI a fost Cehia. Timp de 2 zile, în perioada 3-4 decembrie, la Praga s-a desfășurat Campionatul Țărilor Central Europene pentru Juniori. Aici au participat 150 de sportivi din 9 țări. România a avut un lot de 20 de sportivi, iar 3 dintre aceștia sunt juniorii antrenați de noi, Robert Badea, Ana Sibișeanu (legitimați la CSA Steaua) și Mateen Sediq (legitimat la CS NAVI). După jumătate de zi petrecută călătorind, cu avionul și cu autocarul până la destinația finală, sportivii români au făcut cunoștință cu bazinul, cu un antrenament de acomodare, înaintea începerii oficiale a competiției.

În bazinul din Praga au fost 2 zile de foc pentru sportivi, având câte 2 reuniuni în fiecare zi, cu un program competițional plin. Sportivii români au fost susținuți din tribune de o galerie frumoasă și energică a părinților și suporterilor.

În cele 2 zile de concurs, înotătorii antrenați de noi au reușit să cucerească un număr de 13 medalii și să realizeze timpi personali foarte buni, iar Ana Sibișeanu a reușit să doboare recordul național în proba de 200m Liber în cadrul ștafetei feminine de 4x200m Liber, fiind primul schimb. În clasamentul general individual, în funcție de punctajul FINA, Robert Badea s-a clasat pe locul 2, cu un total de 753 de puncte, pentru timpul de 02.03.01 la proba de 200m Spate. Chiar dacă a concurat cu sportivi mai mari cu un an decât el, Mateen Sediq a reușit să se claseze pe locul 5 în proba de 1500m Liber.

Delegația României s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general al țărilor, atât la feminin, cât și la masculin.

Rezultatele sportivilor la această competiție au fost următoarele:

  • Robert Badea- Locul 1 200m și 400m Mixt, 100m și 200m Spate, Locul 2 cu ștafetele de 4x100m mixt masculin, 4x200m Liber masculin și 4x100m Mixt combinat
  • Ana Sibișeanu- Locul 1 100m Liber, ștafeta 4x100m Mixt feminin, Locul 2 ștafeta 4x200m Liber feminin, ștafeta 4x100m Mixt combinat, ștafeta 4x100m Liber feminin, Locul 3 50m Liber, 200m Mixt
  • Mateen Sediq- Locul 5 1500m liber