Se incarca..

 

Înotători cu atitudine. Cantonament la altitudine.

Publicat in Competitii inot, Zi de zi pe 14.02.2017

Privit dintr-un unghi diferit, înotul poate fi descris printr-o înșiruire de stări emoționale, curse pe culoar și nu în ultimul rând, destinații.
Atunci când practici înotul de performanță “destinația” nu se referă doar la “finalul cursei”, ci și la faptul că pentru a înota, vrei, nu vrei, trebuie să călătorești.

Săptămâna trecută sportivii noștri cei mari, alături de antrenorul lor, Cătălin Becheru, au avut ca destinație Complexul Olimpic Izvorani, unde au petrecut o săptămână de pregătire în cantonamentul susținut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.
Putem considera acest cantonament ca fiind punctul de plecare al pregătirii pentru perioada competițională în plină desfășurare.

Spunem asta pentru că după ce ne-am întors de la Izvorani, ne-a rămas timp doar ca să ne pregătim bagajele pentru următoarea noastră destinație: Belmeken, Bulgaria.
La 140 de km.de capitala Bulgariei se află “Belmeken National Alpine Sport Complex”, locul care ne va fi și casă și bază de antrenament pentru următoarele trei săptămâni.

Așadar, bagajele noastre au fost destul de consistente, mai ales că această stațiune se află la 2050 m.altitudine.
Suntem o gașcă mare formată din 11 sportivi: Bonea Sabin, Gâdea Claudia, Gâdea Ioana, Drăgoi Andreea, Savastița Simona, Ivan Jasminne, Dănilă Tia, Dragomir Ana, Bran Ionel, Țolea Claudia, Vlăduțu Georgiana, și doi antrenori: Becheru Cătălin și Bordei Dan. Pe scurt, o parte din echipa de Juniori și Tineret a CSA STEAUA București, care a și susținut acest cantonament.

04540a6f-9206-4178-90d6-f202748da50a

Deși unii dintre noi au mai fost în această locație, iar alții se află la prima lor vizită aici, impactul pe care îl are aerul super curat este același pentru toată lumea. Te face să spui: “Uau! Mi-a umplut plămânii!”
Consistența lui pare diferită și parcă te purifică cu fiecare inspirație. Este mai puternic decât cel cu care suntem obișnuiți acasă. Dar ăsta este și scopul și frumusețea unui cantonament la altitudine.

d3b4e3c8-7fab-401e-ab2d-1c1f6885daaa
Cât vezi cu ochii ești înconjurat de natură, de păduri și de lacuri și de munte. La peste 2000 m. altitudine motivația parcă este alta, iar locul în care ne desfășurăm antrenamentele este unul perfect creat de complexul sportiv.

4a34467f-fb8f-461a-bb06-94c91422d8b8
Aici, până la sfârșitul lunii februarie corpul nostru va atinge forma maximă în raport cu intensitatea antrenamentelor și cu schimbările benefice prin care trecem în contact cu noul mediu.
Programul  este strict și putem spune, monoton, însă în spatele acestei repetitivități se află scopul pregătirii noastre.

9bcf043d-1f21-487b-9b31-39a0a3cb0ef2
Ne așteaptă competiții importante imediat ce ne vom încheia această perioadă de pregătire. Între 2 și 6 martie avem o nouă destinație: Berlin, Germania. Aici participăm la International Swim Meeting.

Apoi, pe 22-26 martie urmează naționalele de la Bacău, unde ne așteaptă calificări. Balcaniada estimăm că va avea loc în luna aprilie, apoi sunt Campionatele Europene de la Netanya, Israel.
Continuăm șirul competițiilor importante cu Festivalul Olimpic al Tineretului European (Gyor, Ungaria) și nu în ultimul rând, Campionatele Mondiale pentru Juniori în luna august.

Toate aceste calificări și competiții necesită o formă fizică extrem de bună, iar cantonamentul în Bulgaria, la mare altitudine, ne ajută să maximixăm adaptările la antrenamente.

428f3a38-ea93-4012-ad5b-6fa248d85622
Așadar, harta cu destinațiile noastre competiționale este plină. Și ne bucurăm, fiindcă pentru asta muncim în fiecare zi 🙂

Cât timp noi ne aflăm la Belmeken, acasă, colegii noștri mai mici, au pe listă două puncte în care trebuie să ajungă în luna februarie. E adevărat, kilometri sunt mai puțini, dar competițiile sunt la fel de importante:

1. Cupa “Contratimp Chindia” – Târgoviște, pe 17-18 februarie, la care participă sportivii de 8, 9, 10 și 11 ani.
2. Concursul Municipal – Izvorani, pe 25-26 februarie, unde vor merge sportivii de 10 și 11 ani.

ec4d750b-1096-481a-9c83-313104e204c4
Așadar, dragii noștri cititori, să știți că suntem într-o continuă mișcare 🙂 și în apă și pe uscat.
Dacă tot am vorbit despre destinații, mi-am amintit un frumos îndemn care, cred că ni se potrivește: “oriunde te duci, du-te cu toată inima”.

Noi mergem încrezători în forțele proprii și plini de ambiție oriunde am concura.
Asta pentru că ne place ceea ce facem, avem un ideal pe care vrem să îl atingem și nu în ultimul rând, pentru că ni se zbate în piept o bucurie enormă atunci când suntem în apă.

Să fie un start bun pentru toată lumea!