Se incarca..

 

Sportul de performanță nu are atenționare meteo de vreme rea

Publicat in Competitii inot pe 11.01.2017

Azi vorbim despre vreme. E iarnă în toată regula, e ger, ninsoarea a acoperit totul cât vezi cu ochii și abia aștepți să ajungi acasă.
Îți propun să facem un exercițiu de imaginație.

>> Ești copil, sportiv mai exact, iar ziua ta de astăzi arată așa:
– 5: 45 – suna alarma. Te trezești. Te uiți pe geam. Surpriză! Totul este alb în jur.
– 6: 20 – pleci spre bazin. E dimineața aceea în care ești cu nasul băgat în fular, dar frigul se face simțit pe piele din momentul în care ai ieșit din scara blocului. Zăpada e mare și încă neatinsă, tu ești primul care lasă urme. Dar e ok, îți place să “ fi primul”, doar muncești zi de zi pentru asta 🙂
– 7. 00 – ești pe block start. Aștepți “hop”-ul. Începe antrenamentul.
– 9. 10 – în mod normal, plecai spre școală. E cod galben de ninsori, viscol și ger, și asta înseamnă că mergi acasă și îți faci bagajele. Azi nu ai nici antrenamentul de la ora 16.00, pentru că mâine pleci. În drum spre casă, te uiți pe geamul mașinii. Afară sunt copii care construiesc oameni de zapadă, e o atmosferă frumoasă! Îți dai seama că ție îți lipsește ceva pentru a face acest lucru. Ce anume? Zăpadă ai, imaginație ai…
Dar timp?
Timpul tău este calculat altfel. Este exact și fără abateri, pentru că prin perseverență se face performanța. <<<

Cred că micul exercițiu de imaginație a fost de-ajuns ca să creez o imagine despre programul pe care îl are un campion la înot. Desigur, descrierea a fost succintă.
Vorbeam mai sus despre “ bagajele” pe care sportivul nostru merge să le pregătească. Probabil mulți se întreaba: Unde pleacă pe vremea asta, când lumea își dorește să ajungă mai repede acasă???

Ei bine, 9 sportivi ai clubului Steaua-Navi își fac în seara asta bagajele pentru deplasarea către Kranj, Slovenia. Într-adevăr, disconfortul creat de vremea rea există și pentru ei, și pentru antrenorii lor, Cătălin Becheru, Iulia Becheru și Dan Bordei, însă revin la celebrul citat, pe care l-am tot menționat:
“Nu există evoluție fără disconfort.” Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps.
Credem în această idee și o amintim, pentru că ne definește.

1781946_692910127398532_549000060_n

Așadar, mâine dimineață, 12 ianuarie 2017, ne luăm bagajele și plecăm către Slovenia. Vom face un popas în Arad, în drumul nostru către destinația finală: Kranj.
Vineri, pe 13 ianuarie vom ajunge acolo și dacă totul decurge conform planului, prindem și un antrenament înainte de competiția care începe sâmbătă.

Bonea Sabin, Gâdea Claudia, Gâdea Ioana, Drăgoi Andreea, Ivan Jasminne, Dănilă Tia, Savastița Simona, Nicola Ionuț și Ioana Daria, sportivi C.S. Steaua, participă sâmbătă și duminică (14-15 ianuarie 2017) la concursul STAR 2017, în Kranj, Slovenia.
Dimineața se înoată calificările pentru finalele de după amiază, unde se dispută lupta pentru medalii.
Punem preț pe această competiție, deoarece considerăm că este una dintre treptele de verificare în drumul nostru către obiectivele propuse pentru acest an.

16010169_1180715901963840_1206045385_o

Prognoza meteo nu este îmbucurătoare, însă sportul de performanță nu are atențioare meteo de vreme rea. Pe aceea o folosim doar ca să știm ce haine băgăm în bagaj și ce încălțări purtăm 🙂
Frig, ger, viscol? Pe noi ne găsiți fie la antrenament, fie pe drum către o competiție.
Așa e felul nostru de-a fi. Ne trezim în fiecare dimineață mânați de motivația care face diferența dintre adevărații campioni și sportivii aspiranți.

Dacă tot vorbeam despre drum, spun o vorbă din popor: “călătorului îi șade bine cu drumul” 🙂
Avem bagaje de făcut!
Vă ținem la curent cu noutăți și rezultate.