Se incarca..

 

UN CADOU DE CRĂCIUN MINUNAT DIN PARTEA PRICHINDEILOR NAVI

Publicat in Competitii inot, Rezultate pe 14.12.2023

Luna cadourilor a venit doar cu zâmbete și voie bună pentru prichindeii Navi, care, la începutul lunii decembrie, au participat la ultimul lor concurs dinaintea sărbătorilor de iarnă. Deși majoritatea copiilor de vârsta lor deja visează la cadourile pe care le vor primi de la Moș Crăciun, acești sportivi cu vârste cuprinse între doar 6 și 9 ani au intrat entuziasmați în bazinul de la Brașov, unde fiecare concurent, mic sau mare, a dat dovadă de o mentalitate demnă de un sportiv de performanță.

Astfel, în data de 3 decembrie, peste 200 de copii născuți între 2014 și 2017, alături de antrenorii lor, s-au adunat în Bazinul Olimpic Brașov pentru a da startul celei de-a 8-a ediții a Cupei Moș Hyperion, organizată de Clubul Sportiv Hyperion. Micii participanți au putut simți spiritul Crăciunului pe toată durata concursului, mai ales când fiecare dintre ei a primit câte un cadou de la Moș Hyperion. La această competiție, echipa Navi a fost formată din 45 de înotători emoționați, dar încrezători, însoțiți de nu mai puțin de 4 dintre antrenorii lor îndrăgiți, Ana Stoican, Tiberiu Ghiorghiță, Alexandru Ungureanu și Ștefania Dospin, care i-au îndrumat, încurajat și ajutat pe copii pe parcursul concursului.

Cupa Moș Hyperion a debutat cu proba de 50m spate, pentru toate categoriile de vârstă, în ordine crescătoare. Așadar, prima noastră medaliată a fost chiar singura sportivă născută în anul 2017 a echipei Navi, Eva Păun, care, la doar 6 anișori, a reușit să își învingă emoțiile și să urce până pe prima treaptă a podiumului. A doua nostră medaliată a fost Rebeca Beraru, la categoria fete 2016, care a muncit din greu pentru a obține această binemeritată medalie de bronz. La categoria băieți 2015, proba a fost dominată de 2 dintre sportivii noștri, Mihnea Bucur și Luca Anghel, care au ocupat primele 2 trepte ale podiumului, iar la categoria fete 2015, Sofia Zamfirescu a reușit să obțină medalia de argint. La cea mai mare categorie de vârstă de la aceeastă competiție, categoria 2014, sportivii clubului nostru au reușit să ocupe prima poziție în clasamentul acestei probe, și la băieți, și la fete. Astfel, Tudor Petrache și Ariana Boacă au reușit, amândoi, să obțină medalia de aur în cadrul probei de 50m spate.

Cea de-a doua probă a concursului a fost cea de 50m bras, unde sportivii noștri au reușit, din nou, să se remarce și sa cucerească nenumărate medalii. În cadrul acestei probe, sportiva noastră de 6 ani, Eva Păun, a urcat încă o dată pe podium, obținând locul 3, iar Diana Coroamă, născută în anul 2016, a adus clubului Navi prima medalie de aur din cadrul acestei probe. La categoria băieți 2015, Luca Anghel a avut un parcurs fără greșeală și a reușit să urce pe a doua treaptă a podiumului, împreună cu colegul său, Vlad Constantin, care și-a îmbunătățit semnificativ timpul și a obținut locul 3. Sofia Zamfirescu, născută în 2015, nu s-a lăsat mai prejos și, după o cursă impresionantă, a cucerit medalia de argint. Tudor Petrache și Ariana Boacă, de la categoria 2014, au câștigat și această probă, dar, nu au mai urcat singuri pe podium, ci au fost însoțiți de colegii lor, Cezar Cristache și Delia Becheru, care au cucerit medalia de argint în cele 2 clasamente.

În a doua jumătate a concursului, oboseala și emoțiile au crescut, dar și entuziasmul și optimismul înotătorilor Navi. Astfel, în cea de-a treia probă, 50m liber, Eva Păun și Diana Coroamă au urcat, amândouă, pe prima treaptă a podiumului în clasamentele fetelor născute în anul 2017, respectiv 2016, iar Diana a fost acompaniată pe podium de colega și prietena sa, Elena Dumitru, care obținut medalia de bronz. Dintre băieții noștri de 8 ani, Luca Anghel și Mihnea Bucur s-au regăsit, din nou, pe podium cucerind locurile 2, respectiv 3, după o cursă de excepție, iar dintre fetele de 8 ani, Sofia Zamfirescu a avut parte de o cursă neobișnuit de strânsă, după care a obținut locul 2, la o distanță de doar 2 sutimi față de sportiva de pe locul 1. La categoria băteților născuți în anul 2014, Cezar Cristache a cucerit prima sa medalie de aur din cadrul acestei competiții, pentru care s-a întrecut cu colegul său, Tudor Petrache, care a primit medalia de argint. Sportiva noastră excepțională de 9 ani, Ariana Boacă, și-a continuat seria de victorii, de data aceasta cu un timp absolut senzațional pentru vârsta ei.

Ultima probă a acestei competiții, 50m fluture, s-a dovedit a fi și cea mai dificilă pentru micii sportivi, dar aceștia nu s-au descurajat, ci s-au ambiționat și au continuat să impresioneze publicul și să cucerească medalii. Deși procedeul fluture poate fi deosebit de capricios pentru sportivii de doar 6 ani, Eva Păun nu s-a mulțumit cu altă medalie înafară de cea de aur, pe care a și obținut-o. La categoria fete 2016, Diana Coroamă a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru a 3-a oară în cadrul Cupei Moș Hyperion și, asemenea Evei, a pus o diferență considerabilă între ea și următoarea sportivă din clasament. Mihnea Bucur, Luca Anghel și Sofia Zamfirescu s-au regăsit înca o dată pe podium, băieții pe locurile 2 și 3, și Sofia pe locul 2, după ce toți 3 au reușit să își depășească emoțiile și să își facă mândri antrenorii. La categoria băieți 2014, Cezar Cristache s-a luptat din greu pentru a treia sa medalie din cadrul acestei competiții și a reușit să obțină locul 2, la o distanță de doar 5 sutimi de prima poziție. Ariana Boacă a obținut cea de-a patra sa medalie de aur la acest concurs și a urcat pe podium, din nou, impreună cu colega sa, Delia Becheru, care a cucerit cea de-a doua sa medalie de argint.

La finalul competiției, sportivii care s-au clasat pe locul 1 în clasamentele generale de la fiecare categorie de vârstă au primit câte o cupă și o nouă pereche de ochelari de la renumita firmă Arena. Reprezentanții clubului nostru care au reușit să obțină aceste premii sunt: Eva Păun, Diana Coroamă, Tudor Petrache și Ariana Boacă.

În total, cei 45 de sportivi ai echipei Navi au cucerit 33 de medalii individuale și 4 cupe pentru prima poziție în clasamentele generale. De asemenea, acești micuți înotători extraordinari ne-au adus prima poziție în clasamentul general pe cluburi, care s-a premiat la sfârșitul concursului. Felicităm toți sportivii și antrenorii pentru munca și efortul depus și le urăm tuturor sărbători fericite și mult succes în pregătirea pentru competițiile viitoare.

În continuare, vă prezentăm lista integrală a medaliaților acestei ediții a Cupei Moș Hyperion:

Tudor Petrache – 9 ani
50m liber – Loc 2
50m spate – Loc 1
50m bras – Loc 1
Loc 1 în clasamentul general Băieți 2014
Cezar Cristache – 9 ani
50m liber – Loc 1
50m bras – Loc 2
50m fluture – Loc 2
Ariana Boacă – 9 ani
50m liber – Loc 1
50m spate – Loc 1
50m bras – Loc 1
50m fluture – Loc 1
Loc 1 în clasamentul general Fete 2014
Delia Becheru – 9 ani
50m bras – Loc 2
50m fluture – Loc 2
Mihnea Bucur – 8 ani
50m liber – Loc 3
50m spate – Loc 1
50m fluture – Loc 2
Luca Anghel – 8 ani
50m liber – Loc 2
50m spate – Loc 2
50m bras – Loc 2
50m fluture – Loc 3
Vlad Constantin – 8 ani
50m bras – Loc 3
Sofia Zamfirescu – 8 ani
50m liber – Loc 2
50m spate – Loc 2
50m bras – Loc 2
50m fluture – Loc 2
Diana Coroamă – 7 ani
50m liber – Loc 1
50m bras – Loc 1
50m fluture – Loc 1
Loc 1 în clasamentul general Fete 2016
Elena Dumitru – 7 ani
50m liber – Loc 3
Rebeca Beraru – 7 ani
50m spate – Loc 3
Eva Păun – 6 ani
50m liber – Loc 1
50m spate – Loc 1
50m bras – Loc 3
50m fluture – Loc 1
Loc 1 în clasamentul general Fete 2017<