Se incarca..

 

10 MEDALII CUCERITE DE CELE 2 SPORTIVE NAVI LA CAMPIONATELE NAȚIONALE DE MASTERS

Publicat in Competitii inot, Rezultate pe 30.05.2024

În weekendul 18-19 mai, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat Campionatul Național de Înot pentru Masters, care a avut loc în Bazinul Olimpic Reșița și a fost împărțit în 2 zile și 3 reuniuni. Competiția s-a desfășurat în sistemul seriilor contracronometru și a fost destinată tuturor înotătorilor cu vârste cuprinse între 25 și 99 de ani, aducând la start 34 de cluburi. Pe parcursul celor 2 zile de concurs, cei 160 de participanți, împărțiți în multiple categorii de vârstă, s-au întrecut pentru cât mai multe medalii și au reușit să ne demonstreze că înotul de performanță poate fi practicat la orice vârstă. Clubul nostru a adus 2 sportive remarcabile la acest Campionat Național, Luiza Beloae și Svitlana Romanenko, participante la categoriile de vârstă 45-49 de ani, respectiv 40-44 de ani. Luiza și Svitlana au reușit să urce pe podium de mai multe ori, cucerind un total de 10 medalii, dintre care 4 de aur.

Cele 2 înotătoare și-au început parcursul dabia în cea de-a doua reuniune a competiției, care a debutat cu proba de 200m liber. În această probă, sportiva noastră de 42 de ani, Svitlana Romanenko, a cucerit prima medalie pentru clubul nostru din cadrul acestui Campionat Național, și anume argintul la categoria de vârstă 40-44 de ani. Câteva minute mai târziu, s-a dat startul în proba de 50m fluture, la care au participat ambele noastre sportive, Luiza Beloae urcând pe cea mai înaltă a podiumului la categoria de vârstă 45-49 de ani, iar Svitlana pe locul 3 la categoria sa de vârstă. În continuare, Luiza a participat și în probele de 50m bras și 50m liber, 2 probe foarte palpitante, reușind să cucerească medalia de aur în cadrul amândurora. Ultima probă individuală a reuniunii a fost cea de 200m mixt, unde Svitlana a mai urcat o dată pe podium, de data aceasta pe poziția secundă.

A treia reuniune a competiției și cea finală a început dumincă dimineață, iar prima probă pentru sportivele noastre a fost 100m liber, unde Luiza a mai cucerit o medalie de aur și Svitlana una de bronz. Ultima probă a Svitlanei în cadrul acestui Campionat Național a fost cea de 50m spate, unde timpul realizat de aceasta i-a asigurat încă o medalie de bronz. După proba de 50m spate, a venit și rândul Luizei să încheie acest concurs cu zâmbetul pe buze. Astfel, în proba de 100m bras, sportiva de 46 de ani și-a mai adăugat o medalie în palmares, și anume cea de argint.

În total, cele 2 sportive care au reprezentat clubul nostru la Campionatul Național de Înot pentru Masters au cucerit un total de 10 medalii, dintre care 4 de aur. Totodată, aceste 2 sportive extraordinare, Luiza Beloae și Svitlana Romanenko, ne-au arătat încă o dată ce înseamnă pasiunea pentru sport, motivația și disciplina, și cum înotul de performanță poate fi practicat la orice vârstă. Felicităm toți sportivii și antrenorii pentru munca și efortul depus și le urăm mult succes în pregătirea pentru competițiile viitoare.

În continuare, vă prezentăm lista integrală a medaliaților acestei ediții a Campionatului Național de Înot pentru Masters:

Luiza Beloae – 46 de ani (45-49 ani)
50m liber – Loc 1
100m liber – Loc 1
50m bras – Loc 1
100m bras – Loc 2
50m fluture – Loc 1

Svitlana Romanenko – 42 de ani (40-44 ani)
100m liber – Loc 3
200m liber – Loc 2
50m spate – Loc 3
50m fluture – Loc 3
200m mixt – Loc 2