Se incarca..

 

16 MEDALII CUCERITE DE CADEȚII DE 12 ANI LA PRIMUL LOR CAMPIONAT NAȚIONAL ÎN BAZIN SCURT

Publicat in Competitii inot, Rezultate pe 04.12.2023

Luna noiembrie a fost o lună plină de surprize pentru sportivii pregătiți de noi, fie ei mici sau mari. Inițial, cei mari au ridicat în picioare publicul de la Otopeni, au obținut numeroase titluri și medalii, și au doborât multiple recorduri la Campionatul Național de Înot în Bazin Scurt pentru Seniori, Tineret și Juniori. O săptămână mai târziu, prichindeii Navi de 10 și 11 ani au intrat încrezători în Bazinul de Înot Bacău, pentru a participa la Campionatul Național de Înot Poliatlon Copii 10-11 ani, concurs pe care l-au încheiat cu succes, aducând echipei Navi titlul de Campioană Națională de Poliatlon Copii 10-11 ani. După aceste competiții fabuloase pentru înotătorii antrenați de noi, cadeții noștri de 12 ani nu s-au lăsat mai prejos și au încheiat luna noiembrie, cucerind și ei titluri, medalii și premii la primul lor campionat național în bazin scurt.

Astfel, în perioada 24-26 noiembrie, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat la Miercurea Ciuc, Campionatul Național de Înot în Bazin Scurt pentru Cadeți 12 ani, competiție care a adus la start 182 de sportivi de 12 ani din toată țara. Pentru cadeții născuți în anul 2011, nu numai că a fost primul campionat național într-un bazin cu lungimea de 25 de metri, dar, pentru mulți dintre ei, a fost prima oară când au pășit în bazinul de înot din Miercurea Ciuc. La această competiție, echipa Navi a fost formată din 11 sportivi, 7 băieți și 4 fete, însoțiți de antrenorii Daniel Coroamă și Alexandru Ungureanu, care i-au ajutat să își gestioneze emoțiile și să performeze cât mai bine la fiecare probă.

Concursul a debutat vineri, 24 noiembrie cu proba de 100m fluture feminin, iar fetele de 12 ani au fost nevoite să spargă gheața și să parcurgă 100 de metri într-un timp cât mai scurt, înotând procedeul fluture, considerat cel mai dificil. Însă, Timeea Vasilescu nu s-a lăsat copleșită de emoții, și a încheiat cele 4 lungimi de bazin cu un timp excepțional, 1:08.88, care i-a adus și medalia de bronz. Aproximativ o oră mai târziu, a venit rândul băieților să se remarce în proba de 200m spate, care a venit cu alte momente emoționante și alte rezultate semnificative. Așadar, Matei Capisizu a urcat și el pe cea de-a treia treaptă a podiumului, după ce a înotat cele 8 lungimi de bazin în 2 minute, 25 de secunde și 25 de sutimi. Reuniunea de dimineață a zilei de vineri s-a încheiat cu proba de ștafetă 4x50m liber, unde fetele noastre de 12 ani, Timeea Vasilescu, Daria Muti, Maya Batel și Cristiana Popa, au reușit să cucerească medalia de argint, după o cursă uimitoare. În reuniunea de după-amiază, a venit rândul lui Vlad Vieru să strălucească. Acesta a terminat proba de 100m bras cu un timp impresionant, 1:16.44, care i-a adus în palmares o medalie de bronz.

În următoarele zile de concurs, optimismul cadeților Navi născuți în anul 2011 a persistat, performanțele extraordinare au continuat, iar sâmbătă dimineață, Vlad Vieru a reușit să obțină cea de-a doua sa medalie individuală la acest campionat național, în proba de 200m bras. Sportivul a încheiat cele 8 lungimi de bazin în 2 minute, 46 de secunde și 43 de sutimi, un timp fenomenal, care i-a permis să urce pe a doua treaptă a podiumului și să primească medalia de argint. Chiar dacă în ziua de duminică a avut loc o singură reuniune, aceasta a venit cu nenumărate motive de fericire pentru sportivii Navi. Ultima proba din cadrul acestui campionat național a fost cea de ștafetă 4x50m mixt, unde fetele și băieții noștri de 12 ani au reușit să se remarce, fiecare dintre ei facând tot ce poate pentru a își clasa ștafeta cât mai sus. Prin urmare, aceleași 4 fete extraordinare menționate mai devreme au format și ștafeta de 4x50m mixt, dar, de data aceasta, în altă ordine. Astfel, Cristiana Popa, Daria Muti, Timeea Vasilescu și Maya Batel au obținut, în final, locul 3, după ce au depus eforturi incredibile în cadrul acestei probe. Băieții au avut și ei o performanță incredibilă în proba de 4x50m mixt. După o cursă impresionantă, care a ridicat publicul în picioare, i-a ținut pe antrenori pe vârfuri și pe părinți cu sufletul la gură, Matei Capisizu, Vlad Vieru, Eduard Vasile și Alexandru Gavrilă au cucerit cea mai înaltă traptă a podiumui și au obținut medalia de aur. Ultima premiere care a avut loc în bazinul de la Miercurea Ciuc a fost a clasamentului pe cluburi, iar Navi s-a clasat pe locul 2, primind titlul de Vicecampioană Națională de Cadeți 12 ani în bazin scurt.

În total, la Campionatul Național de Înot în Bazin Scurt pentru Cadeți 12 ani, cei 11 sportivi de 12 ani ai clubului nostru au cucerit 16 medalii, dintre care 4 de aur, și au reușit să aducă echipei Navi locul 2 în clasamentul pe cluburi. În cadrul acestei competiții minunate, dar dificile, acești mici înotători de doar 12 ani au reușit să își îmbunătățească timpii, să își doboare recordurile personale și să cucerească medalii, în timp ce se luptau cu propriile emoții și cu presiunea care venea din exterior și din interior. Antrenorii și părinții sunt foarte mândri de ei și, de asemenea, și ei ar trebui să fie mândri de ei înșiși. Felicităm toți sportivii și antrenorii pentru munca și efortul depus și le urăm mult succes tuturor în pregătirea pentru competițiile viitoare.

În continuare, vă prezentăm lista integrală a medaliaților acestei ediții ale Campionatului Național de Înot în Bazin Scurt pentru Cadeți 12 ani:
Vlad Vieru
100m bras – Loc 3
200m bras – Loc 2
4x50m mixt – Loc 1
Matei Capisizu
200m spate – Loc 3
4x50m mixt – Loc 1
Alexandru Gavrilă
4x50m mixt – Loc 1
Eduard Vasile
4x50m mixt – Loc 1
Timeea Vasilescu
100m fluture – Loc 3
4x50m liber – Loc 3
4x50m mixt – Loc 2
Daria Muti
4x50m liber – Loc 3
4x50m mixt – Loc 2
Cristana Popa
4x50m liber – Loc 3
4x50m mixt – Loc 2
Maya Batel
4x50m liber – Loc 3
4x50m mixt – Loc 2