Se incarca..

 

17 CADEȚI REMARCABILI CALIFICAȚI LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE CADEȚI 12-13 ANI

Publicat in Competitii inot, Rezultate pe 05.04.2024

În weekendul 23-24 martie, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a organizat Etapa Regională a Campionatului Național de Înot Cadeți 12-13 ani, desfășurată în 3 orașe din țară renumite pentru bazinele de înot prestigioase, Izvorani, Bacău și Oradea. Asemenea celorlaltor cluburi de înot din București și alte localități din apropiere, clubul nostru a participat la competiția de la Izvorani, unde s-au prezentat la start 213 sportivi, toți având același scop, calificarea la Campionatul Național, care va avea loc în luna iulie a acestui an. Pentru a îndeplini acest obiectiv, cadeții de 12 au avut de îndeplinit cele 2 baremuri de calificare în probele de 200m liber și 200m mixt, iar cei de 13 ani au avut de îndeplinit tot 2 baremuri, dar în probele de 400m liber, respectiv 200m mixt.

Clubul nostru a adus 18 sportivi la această Etapă Regională, care, pe toată durata concursului, au fost îndrumați, ajutați și ambiționați de antrenorii lor îndrăgiți, Daniel Coroamă, Tiberiu Gheorghiță și Alexandru Ungureanu. Dintre cei 18 cadeți ai clubului nostru, 17 au reușit să îndeplinească cele 2 baremuri de calificare la Campionatul Național, iar 4 nu s-au mulțumit doar cu calificarea, ci au și urcat pe podium, cucerind un total de 7 medalii. Această competiție, având o miză uriașă, a generat emoții mari pentru copiii de doar 12 și 13 ani, care, în ciuda tuturor dificultăților întâmpinate pe parcursul concursului, s-au descurcat excepțional, și-au îmbunănățit majoritatea timpilor și au luat medalii.

Cel mai decorat sportiv al nostru la această competiție a fost Filip Androne, născut în anul 2012, care a cucerit nu mai puțin de 4 medalii, câte una la fiecare probă înotată. Acesta a obținut medalia de bronz în 2 dintre probele sale preferate, 100m bras și 50m fluture, iar, în cadrul probelor de barem, a luat argintul în proba de 200m liber și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de 200m mixt, terminând ambele probe cu timpi excepționali. Ceilalți 3 medaliați ai clubului nostru au 13 ani și au cucerit fiecare câte o medalie. Cei 2 băieți, Matei Capisizu și Vlad Vieru, au obținut fiecare câte o medalie de argint, Matei în proba de 100m spate, iar Vlad chiar în cadrul probei de barem, 200m mixt. Timeea Vasilescu completează lista medaliaților, cucerind bronzul în proba sa preferată, 100m fluture, una dintre cele mai dificile probe din natație.

În total, dintre cei 18 participanți Navi, 17 și-au îndeplinit cele 2 baremuri de calificare la Campionatul Naționat de Cadeți, care va avea loc pe timpul verii. Dintre acești 18 cadeți, 4 au reușit să urce pe podium, cucerind un total de 3 medalii de bronz, 3 de argint și 1 de aur. Sperăm ca cei 17 sportivi calificați să rămână la fel de ambițioși ca până acum și să aibă rezultate cel puțin la fel de bune și la Campionatul Național. Felicităm toți sportivii și antrenorii pentru munca și efortul depus și le urăm mult succes în pregătirea pentru competițiile viitoare.

În continuare, vă prezentăm lista tuturor medaliaților a acestei ediții a Etapei Regionale a Campionatului Național de Cadeți 12-13 ani:

Filip Androne – 12 ani
100m bras – Loc 3
50m fluture – Loc 3
200m liber – Loc 2
200m mixt – Loc 1

Vlad Vieru – 13 ani
200m mixt – Loc 2

Matei Capisizu – 13 ani
100m spate – Loc 2

Timeea Vasilescu – 13 ani
100m fluture – Loc 3