Se incarca..

 

Campioni și în ape libere!

Publicat in Competitii inot, Rezultate, Zi de zi pe 22.08.2021

Campioni și în ape libere!??

Sportivii Navi au participat în acest weekend la ediția aniversară a Aqua Challenge, cea cu numărul 10, cu ocazia căreia s-a organizat și primul Campionat Național de open water al României!

În acest an, Navi a avut cel puțin un reprezentant în fiecare probă, începând de la 200 m și până la cea mai așteptată probă, așa-zisa probă regină a acestor competiții- 5000 m.

Începem cu cea din urmă, cursa de 5000 m, unde înotătorii noștri au înotat în premieră acastă distanță în mare.
Campioni în bazin, băieții noștri au câștigat tot ce s-a putut, Vlad Stancu?, Andrei Enache? și Ștefan Vasilescu? ocupând primele trei poziții, atât în clasamentul open al Aqua Challenge, cât și în clasamentul la juniori, tineret și seniori al Campionatului Național. Foarte aproape de aceștia a fost Cristian Melianu, terminând pe poziția a 4-a pentru a completa echipa. Ștefan Deac a terminat și el în primii 10.
În aceeași probă, fetele noastre au fost în top, ocupând primele trei locuri la categoria open în Competiția Aqua Challenge. Am avut astfel 3 fete și în top 5 la Campionatul Național. Ecaterina Scorțea a ocupat prima poziție la ambele competiții?, cu mențiunea că Eca a câștigat la categoria seniori la C.N. Claudia Gâdea și Maria Grosu au obținut și ele un rezultat bun, completând podiumul Aqua Challenge open?? și clasându-se pe locurile 4 și 5 la Campionatul Național. Fiind junioară, Maria Grosu a obținut medalia de argint atât la juniori, cât și la tineret.

Probele care au fost doar în cadrul competiției Aqua Challenge, 200 m, 500 m și 1500 m au avut de asemenea reprezentanți Navi.

În proba de 1500 m am avut aur prin Ioana Gâdea?, care i-a avut ca adversari doar pe băieți. Ioana a luat startul împreună cu Cătălin Becheru (antrenor și fondator CS Navi) care a ocupat, la categoria sa, poziția a 4-a.

Trecând la o probă mai scurtă, cea de 500 m, Dragoș Ghile a terminat primul și la categoria sa, dar și la open?.

În proba de 200 m am avut-o pe cea mai mică reprezentantă, Delia Becheru, care la doar 7 ani a avut prima participare la o competiție în mare și care a ocupat o poziție excelentă la categoria 7-8 ani. Clasată a 3-a, Delia a terminat competiția cu un zâmbet pe buze și cu o medalie la gât, pe care a purtat-o mult timp. După aceea, Delia și prietena sa Maria (sora Ecăi), au format o foarte frumoasă galerie pentru colegii lor mai mari, întâmpinându-i pe fiecare dintre participanții noștri la linia de sosire.

Regăsiți mai jos rezultatele înotătorilor:
Delia Becheru, 200 m- Aqua Challenge, categoria 7-8 ani feminin – locul 3 ?

Dragoș Ghile, 500 m – Aqua Challenge, categoria open, masculin – locul 1?

Cătălin Becheru, 1500 m – Aqua Challenge, categoria 40-49 ani, masculin – locul 4?

Ioana Gâdea, 1500 m – Aqua Challenge, categoria open, feminin – locul 1?

Vlad Stancu, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, seniori, masculin – locul 1??? / Aqua Challenge, categoria open, masculin – locul 1?

Andrei Enache, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, seniori, masculin – locul 2??? / Aqua Challenge, categoria open, masculin – locul 2?

Ștefan Vasilescu, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, seniori, masculin – locul 3??? / Aqua Challenge, categoria open, masculin – locul 3?

Cristian Melianu, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, seniori, masculin – locul 4 / Aqua Challenge, categoria open, masculin – locul 4?

Ștefan Deac, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, masculin – locul 7, categoria seniori, masculin – locul 10?

Teofil Scorțea, 5000 m – C.N, categoria juniori – locul 9, categoria tineret – locul 11, categoria seniori – locul 15?

Ecaterina Scorțea, 5000 m – C.N, categoria seniori, feminin – locul 1? / Aqua Challenge, categoria open, feminin – locul 1?

Claudia Gâdea, 5000 m – C.N, categoria seniori, feminin – locul 4 / Aqua Challenge, categoria open, feminin – locul 2?

Maria Grosu, 5000 m – C.N, categoriile juniori, tineret, feminin – locul 2?? categoria seniori, feminin – locul 5 / Aqua Challenge, categoria open, feminin – locul 3?