Se incarca..

 

“P” de la Progres și de la Perfecțiune

Publicat in Rezultate pe 28.04.2017

Pe blogul Navi vorbim adesea despre fapte bune ce merită să fie povestite și pentru care oamenii să se simtă bucuroși. Vă veți întreba, poate, de ce fiecare cititor trebuie să se bucure pentru rezultatele sportivilor noștri. Raționamentul este unul cât se poate de simplu: ei reprezintă, într-un fel sau altul, România.

Scopul acestui articol nu este să aducă la viață patriotismul din sufletele voastre, ci să scoată la lumină perspectiva din care noi, antrenorii Navi, îi vedem pe sportivi.

Înotul este un sport în care onoarea contează extrem de mult. Nu ai cum să-ți antrenezi sportivii într-o conduită potrivită dacă nu-i faci să conștientizeze care este rolul lor atunci când concurează, atunci când se antrenează, atunci când urcă pe podium. Distincția o primește sportivul, e bucuria lui, însă rezultatul este important și pentru antrenor, și pentru părinți, și pentru clubul la care se antrenează, și pentru țara din care provine.

Indiferent de clubul la care se antrenează, există un moment în traiectoria ascendentă a unui sportiv, când va urca cu tot cu numele țării lui pe prima treaptă a podiumului. În acest sens, credem că fiecare copil pasionat de înot, care face eforturi pentru a se menține în lumea sportului de performanță, trebuie apreciat de noi toți.



Căutăm progresul și perfecțiunea

Weekend-ul trecut a fost plin pentru sportivii Navi și Steaua-Navi.
Cei de 12-14 ani au participat la Regionalele pentru Cadeți – Complex Olipmic Izvorani, 7 dintre sportivii noștri mai mari au fost în Budapesta la Campionatele Mondiale Școlare de Înot, iar Nahed Anna Maria a făcut parte din echipa care a reprezentat România la SABIS Regional Tournament – Muscat.

La Izvorani au participat 26 de sportivi alături de antrenorii lor, Iulia Becheru, Adrian Rădulescu și Cristian Alecu. Rând pe rând la block start, au sărit, au înotat și s-au calificat! Toți cei 26 sunt proaspăt calificați la naționalele din vară.

Aceste concursuri regionale sunt importante și pentru că ne ajută să vedem unde mai avem de lucrat și ce mai avem de îmbunătățit.
Știm că trebuie să fim atenți la detalii, tocmai de aceea am spus un pic mai sus că vrem să progresăm și să atingem perfecțiunea. Pentru a evolua găsim de fiecare dată lucruri pe care trebuie să le corectăm 🙂 devenind din ce în ce mai buni.

Timpul până la naționalele din vară este scurt, însă ne așteaptă un cantonament de pregătire în care ne vom concentra și vom găsi echilibrul necesar pentru o participare frumoasă și productivă.

Peste hotare, sportivii noștri mai mari, Gadea Claudia, Gadea Ioana, Sabin Bonea, Simona Savastița, Jasminne Ivan, Ana Dragomir, Bran Ionel, au reprezentat Colegiul Național Emil Racoviță și implicit România la Campionatele Mondiale Școlare de Înot, Ungaria.
Ei și colegii lor s-au întors acasă cu un total de 20 de medalii (5 aur, 5 argint, 10 bronz) şi 2 locuri IV. România a urcat pe podiumul competiţiei în clasamentul şcolar pe naţiuni la înot astfel:

Clasament fete: 1.Turcia, 2. Germania, 3. România;
Clasament băieţi: 1. Germania, 2. Romania, 3. Turcia;

La alte mii de kilometri distanță, sportiva Nahed Anna Maria, a reprezentat cu mândrie România la SABIS Regional Tournament în Muscat și s-a întors acasă cu două medalii (una de aur și una de argint) și cu un record al competiției.

Iată, așadar, cum cluburile sportive din țara noastră încă scot în lumina reflectoarelor sportivi talentați și muncitori.
Ceea ce vreau să punctez la finalul acestui articol este că la un moment dat fiecare dintre acești copii, indiferent de culoarea tricoului pe care îl poartă acum, când participă la o competiție internațională îmbracă la trup și în suflet tricolorul românesc. De-asta trebuie să-i prețuim, să-i încurajăm și să îi ajutăm să se dezvolte ca ambasadori ai țării noastre.
Făcând acest lucru înseamnă că ne dorim cu toții “progresul” pentru România.

Felicitări tuturor!
Mai jos, sub galeria foto, în secțiunea de medalii, găsiți rezultatele sportivilor medaliați la regionale.

Gorecki Andra, 2005

  • Aur 100m fluture
  • Argint 200m mixt
  • Bronz 100m craul 200m craul 100m bras 100m spate

Ilie Bianca Maria, 2004

  • Aur 400m liber
  • Argint 100m bras
  • Bronz 100m craul

Ioana Daria Maria, 2004

  • Aur 100m craul
  • Argint 100m fluture 200m mixt

Marin Ioana, 2005

  • Aur 100m craul 100m spate 100m bras 200m mixt

Naidin Alexandra Patricia, 2004

  • Aur 100m fluture 200m mixt
  • Argint 400m liber 100m spate

Niculae Alexei, 2005

  • Aur 100m bras

Olteanu Alexia Ioana, 2004

  • Bronz 100m bras

Pandele Alexandru, 2005

  • Aur 100m fluture 200m craul 200m mixt
  • Bronz 100m craul 100m spate

Petrache Darius, 2004

  • Bronz 100m bras

Popovici David, 2004

  • Aur 100m spate 100m craul 400m liber
  • Argint 200m mixt

,