Se incarca..

 

Shark’s Cup Swimming Masters. De la ,,Îmi doresc să învăț să înot”, la medaliați la competiții

Publicat in Competitii inot, Rezultate, Zi de zi pe 02.08.2022

Dacă până acum v-am obișnuit să scriem despre evoluțiile copiilor NAVI, de data aceasta veți citi despre ambițioșii adulți ai clubului nostru.

În weekend-ul 23-24 iulie 2022, Clubul Sportiv Shark Swimming Team a organizat cea de-a 7-a ediție a Cupei Masters Swimming SHARK, în cadrul centrului Sportiv ANA-MARIA POP din Ploiești. Clubul nostru a fost prezent la startul acestei competiții cu cea mai bogată delegație, 11 sportivi, însoțiți de antrenorii grupelor de adulți, Ștefania Dospin și Bogdan Scarlat.

Din componența echipei de adulți au făcut parte atât foști înotători de performanță, cât și sportivi amatori, proaspăt integrați în grupele de avansați. O parte dintre aceștia au făcut primii pași de înot în cadrul clubului NAVI, în urmă cu 1-3 ani, ajungând acum la primul lor concurs.

Antrenorii noștri ne-au povestit cu mândrie despre experiența pe care au trait-o la Ploiești. Toți sportivii și-au depășit limitele și emoțiile, bucurându-se din plin de experiența concursului la fiecare probă la care au participat. Pentru unii dintre ei, competiția de la Ploiești a fost prima experiență de acest gen din viața lor, iar astfel au descoperit noi trăiri și sentimente.

Adina Manta, cursantă la grupele de adulți de la bazinul Casa Campionilor, ne spune ce a motivat-o să ajungă până aici: ,,Acum un an jumate am decis că e momentul sa nu mai fiu invidioasă pe distracția copiilor de la mare, sau de la piscine și să invăț să înot. Am început cu un abonament, cât să prind puțin curaj și să invăț să stau cât de cât pe apă. Dar ușor, ușor am început sî iubesc din ce în ce mai mult senzația pe care o am în apă și liniștea pe care o am în minte atunci când intru în bazin. Primul abonament s-a terminat rapid, dar au urmat multe altele, am cunoscut oameni absolut minunați, mi-am dărâmat multe bariere psihice și “nu pot-uri” și am început să-mi doresc mai mult. Și iată-ma la primul meu concurs, cu prima mea medalie, de care sunt extrem de mandră. Mulțumesc, Bogdan Scarlat, că ai avut răbdare cu mine și temerile mele și mulțumesc, Ștefania Dospin, pentru toată pasiunea și munca pe care ai depus-o cu noi.”

Sportivii NAVI s-au întors acasă cu o salbă de medalii, iar în continuare puteți admira lista integrală a medaliaților:

  • Alexandru Ungureanu- Locul 1 50m Fluture, 50m Liber, 100m Liber, Locul 3 Ștafetă 4x50m Liber combinat, Locul 1 Cea mai bună performanță pentru proba de 50m Fluture
  • Luiza Beloae- Locul 1 50m Fluture, 50m Liber, 100m Liber, 100m Mixt, Locul 2 50m bras, 100m Bras, Locul 3 Ștafetă 4x50m Liber combinat
  • Ionuț Vlădescu- Locul 1 50m Bras, 100m Bras, 100m Spate, Locul 2 50m Fluture, Locul 3 Ștafetă 4x50m Liber combinat
  • Andrei Dobre- Locul 1 100m Mixt, 100m Liber, Locul 2 50m Bras
  • Ramona Marițiu- Locul 3 50m Fluture, 100m Liber, Ștafetă 4x50m Liber combinat
  • Adina Manta- Locul 1 50m Liber
  • Diana Lăpădat- Locul 2 50m Spate, Locul 3 100m Liber
  • Andrei Vasiliu- Locul 1 100m Bras, Locul 2 100m Liber
  • Despa Alexandru- Locul 2 50m Liber