Se incarca..

 

Veni, vidi, Navi

Publicat in Rezultate pe 31.05.2016

Am fost în weekend la Cupa Jaked, am înotat și am învins. Suntem foarte entuziasmați și bucuroși de performanța micilor noștri sportivi, care au reușit să domine competiția și au ocupat detașat locul 1 la cluburi.

Tot cu această ocazie, suntem mândri să vă prezentăm și noile echipamente ale clubului, care anunță pentru prima dată noul nostru nume: Navi.

Venit de la născut învingător – natus vincere, Navi reprezintă esența a ceea ce construiește Aqua Team de ani de zile: cel mai performant club de înot pentru copii din România. Am simțit că Navi ne reprezintă mai bine, e mai prietenos, mai personal și mai colorat, așa cum se vede și pe tricourile antrenorilor, însă vom povesti mai multe despre asta în alt articol. De născut ne naștem toți. Întrebarea este:

Cum ajungem învingători?

În spatele unei performanțe solide se află întotdeauna un psihic puternic și multă disciplină. Dacă ar fi să rezumăm codul unui înotător campion la 7 reguli primare, ele ar fi următoarele:

1. Să ai întotdeauna un vis. El este cel care te ține în picioare în momentele grele, cel care te face să mergi mai departe când ai obosit, destinația pentru care te pregătești. Să nu-ți fie frică să ai visul tău și să te ții bine de el.

2. Să fii dedicat. Să fii campion nu funcționează cu jumătăți de măsură și nici cu vorbe multe. Vorbele tale trebuie să fie acțiunile. Trebuie să dai tot ce ai mai bunla fiecare antrenament, să vii primul și să pleci ultimul. Când alții obosesc, tu abia să te încălzești.

3. Să îmbrățișezi obstacolele. Încercările sunt experiențe care te construiesc și te fac mai bun. Nu există eșec, există doar evoluție. Obstacolele fac parte din succes. Fiecare blocaj, fiecare dezamăgire îți va construi caracterul.

4. Să iubești călătoria. Un campion e disciplinat, muncește, învață continuu și se bucură de toată călătoria către succes. Înțelege că ea este un maraton, nu un sprint, și știe că să construiești succesul e adesea mai important decât să îl obții.

5. Să ai un plan. Când ai obiective pe termen mediu și scurt reușești să împletești planificarea cu acțiunile și să îți măsori evoluția în timp. Succesul este consecința naturală a unui plan atent, pe care l-airespectat zi de zi.

6. Să îți stăpânești orgoliul. Un campion înăscut e întotdeauna deschis la perfecționare și tocmai de aceea înțelege valoarea unui antrenament bine gândit. Trebuie să înveți să asculți și să folosești critica constructivă.

7. Să stai lângă oameni ca tine. Pentru a ajunge campion e bine să fii influențat de oameni care gândesc la fel. Încearcă să stai cât mai departe de negativiști, plângăcioși și leneși. Stai în preajma celor care-și doresc să câștige.

Așa i-au învățat să fie și antrenorii noștri, Adi, Cristi, Dani și Sergiu, pe cei 59 de sportivi de 8-9 ani care au participat la Cupa Jaked. Iată lista completă a medaliaților. Felicitări lor și părinților care îi susțin zi de zi pentru a-și împlini visele.