Se incarca..

 

Când visele devin realitate – Ecaterina Scorțea

Publicat in Zi de zi pe 11.04.2021

Uneori, chiar și în cele mai potrivnice condiții, talentul și perseverența își găsesc contextul perfect pentru a arăta că nimic nu e imposibil și că munca zi de zi și consecvența nu rămân niciodată nerăsplătite.
Am intrat deja în al doilea an de când lucrurile s-au schimbat complet pentru toată lumea. Pentru sportivii de performanță, obișnuiți cu rutina antrenamentelor zilnice sau de 2 ori pe zi, cu un program bine stabilit și cu reguli de la care nu se abăteau decât în cazuri excepționale, restricțiile au venit la pachet cu lipsa disciplinei și cu frustrarea că antrenamentele și competițiile au acum o structură nouă, neobișnuită.

Însă sportivii de performanță nu sunt oameni obișnuiți. Măsoară timpul și timpii diferit, au obiective de la care nu se abat orice s-ar întâmpla și au capacitatea de a se ridica din nou și din nou și de a obține rezultate specatculoase chiar și în cele mai stresante condiții.

Ecaterina Scorțea este unul dintre acești sportivi.
Membră a clubului NAVI încă de la grupele de inițiere, pe Ecaterina o recunoști după concentrarea din timpul antrenamentelor și concursurilor, după felul în care ascultă și urmează toate indicațiile antrenorilor și după abilitățile de a se mișca rapid și eficient în apă.
De curând, a început să participle la câte 2 antrenamente, ceea ce nu poate fi un lucru simplu; pe lângă efortul de la bazin și programul strict, orele de la liceu și pregătirea pentru școală adaugă responsabilități suplimentare în viața unui sportiv așa cum este Ecaterina.
Însă, dedicarea și munca neobosită au început să dea rezultate.
Evident că traseul de la primele lungimi timide de bazin până la timpi de calificare și de podium nu se parcurge într-o săptămână, într-o lună sau într-un an. Uneori, trec chiar câțiva ani de muncă și ambiție până când un înotător ajunge sus.
La Campionatele Naționale din toamna trecută, Ecaterina a obținut locul 2 la seniori, iar la Cupa României de la Târgoviște din weekendul trecut, a reușit să urce de 3 ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Anul acesta este primul în care Ecaterina a concurat la categoria de seniori, așa că performanța este cu atât mai notabilă!
Obținerea unor performanțe atât de înalte în probe individuale, din primul an de seniorat, nu face decât să ne întărească convingerea că răbdarea, perseverența și munca de zi cu zi la bazin aduc până la urmă rezultatele dorite!
Felicitări, Ecaterina, suntem mândri de tine și abia așteptăm să ne bucurăm și pe viitor împreună de performanțe din ce în ce mai mari!