Se incarca..

 

Cel mai nou bazin de înot din București: Casa Campionilor NAVI

Publicat in Zi de zi pe 30.05.2018

După ce și-a ghidat sportivii la Campionatele Mondiale, Europene și Balcanice, Cătălin Becheru vrea să intre din nou în bazin cu copiii care sunt la început în relația lor cu înotul. Îi e dor să îi învețe să fie prieteni cu apa. Îi e dor să intre în jocurile nelimitate ale imaginației, în care copiii devin, pe rând, personaje acvatice și super eroi cu puteri imaginate de ei. Așa că i s-a părut firesc să își asume rolul de antrenor coordonator și antrenor principal la noul bazin Casa Campionilor NAVI, primul bazin de înot construit din zero de echipa Cătălin și Iulia Becheru, fondatorii celui mai premiat club de înot pentru copii din România.

1 iunie 2018 e ziua marii deschideri pentru bazinul Casa Campionilor NAVI. După ani de muncă, obstacole și încăpățânare de a crede în visul lor, oamenii din echipa NAVI își primesc cursanții într-un spațiu al lor. Un spațiu gândit de înotători pentru înotători.

Un bazin încălzit, cu o plajă a bazinului încălzită – în așa fel încât atunci când ieși din apă să simți căldură sub tălpile picioarelor. Un bazin descoperit, în așa fel încât înoți doar cu cerul deasupra ta. Temperatura apei este optimă pentru corpul unui înotător chiar și când afară este frig. Dacă temperatura exterioară este de 5 grade Celsius, apa are 28 de grade și îți asigură tot confortul pentru a înota cu plăcere.

Filtrarea apei se face printr-un sistem automat, care și împrospătează apa în funcție de numărul oamenilor din bazin. Tratarea apei se face prin dozatoare automate de clor și ph “BS Pool”, valoarea ph-ului din bazin fiind între 7.2 – 7.4 , iar valoarea clorului între 0.7 -1.4.

Sunt detalii poate prea tehnice, însă importante pentru orice părinte care vrea să își aducă aici copilul și pentru orice înotător care trece pragul bazinului.

Pe strada Eșarfei te oprești la numărul 62 a. Pe plăcuța de pe poartă scrie discret Casa Campionilor NAVI. Pășești în clădire și intri într-o atmosferă cumva familiară, care are căldura casei unui prieten. Însă un prieten cu niște calități aproape super eroice, un prieten care te îndeamnă și pe tine să dai încredere viselor și imaginației.

Pe pereții din recepția de la Casa Campionilor NAVI sunt poze cu copii și antrenori pe podium, care țin mândri cupe și trofee în mână și poartă medalii la gât. În vestiare sunt cupe și trofee care îți refac traseul clubului NAVI, încă de când se numea Aqua Team și până în ziua de azi.
Toate fotografiile și cupele și trofeele nu sunt așezate acolo să epateze, ci sunt acolo ca o prezentare a lor, a oamenilor NAVI. Sunt momentele lor importante, dragi. Sunt realizările lor. Și li se pare firesc ca toți cei care le trec pragul să îi cunoască așa cum sunt.

Cu mulți dintre antrenorii care apar în poze o să faci cursurile de înot. Cursurile pentru copiii de la inițiere au o nouă regulă la bazinul Casa campionilor NAVI: nu mai mult de 6 copii la un antrenor. Este un soi de răsfăț pentru practica obișnuită în bazine, însă Cătălin (Becheru) își dorește ca fiecare antrenor să aibe ocazia să își cunoască bine fiecare mic înotător. Să descopere ce fel de super erou acvatic este învățăcelul lui, ce fel de superputere vrea să obțină mai mult și mai mult – poate super-claritate subacvatică, ce fel de super-accesoriu îi este mai de folos – mașina pneumatică sau laserul acvatic.

Nu trebuie să vrei să fii într-una din pozele de pe pereți dacă vii la NAVI. Nu trebuie să faci sau să vrei să faci înot de performanță. Însă este foarte probabil să te prindă spiritul ăsta de atingere a viselor, oricare ar fi visele tale. Misiunea asumată a echipei NAVI este să formeze spirite încrezătoare în forțele proprii, să descopere super eroul din fiecare copil și să îl ajute să își cizeleze super puterea. Pentru că toți copiii sunt super eroi.
La Casa Campionilor, ca și la NAVI Miramar și NAVI Ghencea, unde își ține cursurile și antrenamentele echipa NAVI, săriturile în apă, brațele de fluture, picioarele de sirenă – toate sunt clar ale unor super eroi. Pe stradă sau la școală poate par oameni obișnuiți, dar urmărește-i pe copii în bazinele NAVI și ai să descoperi că sunt, de fapt, posesorii unor super puteri.

Așa că invitația e practic lansată: cel mai nou bazin din București, Casa Campionilor NAVI, cheamă toți super eroii la apă!
Detalii și costuri pentru cursurile de inițiere înot copii la Casa Campionilor
Detalii și costuri pentru cursurile de inițiere înot adulți la Casa Campionilor
Detalii și costuri pentru abonamentele de agrement la Casa Campionilor
Detalii și imagini ale bazinului Casa Campionilor NAVI